facebook
Menu

Jeugdtraject

Tennis academy Brabant

Tennis Academy Brabant heeft sinds september 2016 een certificering vanuit de KNLTB voor het verzorgen van de onderbouw tennisschool onder 12 jaar. Alle talentvolle spelers die meer uit hun tennis willen halen zijn welkom bij Health city in Vught. De trainingen worden gegeven door Monique Fitters (KNLTB C trainster) en als sparrings partner Stijn de Gier. Mike en Rob Simon zijn uiteindelijk eind verantwoordelijk voor Tennis Academy Brabant (TAB)

Wat zijn de voordelen voor uw kind m.b.t. certificering TAB:

  • Beschikking over de kennis en kunde van de KNLTB zoals, ex-topspelers en topcoaches, medische staf (bondsarts en haar netwerk van specialisten en fysiotherapeut) en de inzet van de video-analist en sportdiëtiste van de KNLTB.
  • Intensieve samenwerking met andere gecertificeerde tennisscholen en de KNLTB.
  • Verhoging van de aantrekkingskracht voor topjeugd en professionele spelers in de regio. Het opleidingsinstituut is onderdeel van een landelijk netwerk dat bestaat uit de beste tennisscholen.
  • Aanlevering topjeugd vanuit omliggende verenigingen; er worden vanuit de database van de KNLTB Talentendagen georganiseerd bij de tennisscholen gericht op kinderen <12 jaar.
  • Gebruik maken van het veelzijdige spelervolgsysteem KNLTB TennisLife en het Meerjaren Opleidingplan Tennis met alle technische, tactische, fysieke en mentale concepten.
  • Financiële ondersteuning van talentvolle spelers door de KNLTB (wat kan oplopen tot €2000 per seizoen) bij uitsluitend gecertificeerde partners.

Jeugdopleiding voor talentvolle tennissers

Maximale ontwikkeling van tenniskwaliteiten van jeugdspelers met een persoonlijke aanpak in een professionele omgeving. TAB biedt talentvolle jeugdspelers topcoaches, -trainers en uitstekende faciliteiten. Je speelt op trage indoor tennisbanen, of op gravel buitenbanen. Je hebt de beschikking over professionele faciliteiten en alles onder één dak; fitness, sportfysiotherapie en tennis. Je bent geen kostbare tijd kwijt aan reizen, maar kunt deze besteden aan trainen.

MOT jeugdplan KNLTB

Scouten jeugdspelers talentenpool tennis

De trainers en coaches van TAB selecteren, op de locaties waar ze actief zijn, talentvolle kinderen voor de professionele jeugdopleiding toptennis (scoutingsmomenten worden van te voren aangekondigd). Nationale en internationale jeugdspelers met hetzelfde niveau, dezelfde leeftijd, beleving en dromen trainen met elkaar, stimuleren elkaar en leren van elkaar. Het doel is de jeugdspelers op te leiden om door te stromen naar de fulltime toptennisgroep. Internationale jeugdspelers kunnen bij gastgezinnen worden ondergebracht.

Vakkundig en persoonlijk; samen sterk

De gediplomeerde trainers van TAB tennis tennissen op hoog niveau of hebben op hoog niveau getennist. Hun inlevingsvermogen en ervaring op toptennisniveau stimuleren talentvolle jeugdspelers op de juiste wijze.

Route

Wil je toelichting over de werkwijze binnen de jeugdopleiding voor toptennissers?
Mike en Rob Simon staat je graag te woord, ze weten hoe het eraan toe gaat. Rob Simon was jarenlang categorie 1-speler en voormalig nationaal kampioen herendubbel.