facebook instagram linkedin
Menu

Samenwerking Peter Lucassen en TAB

Oud-proftennisser en succesvolle trainer / coach Peter Lucassen verbindt zich aan Tennis & Padel Academy Brabant (TAB). Vanaf september 2021 is HealthCity Vught de thuisbasis van waaruit hij zich inzet voor verbetering van het tennisniveau van wedstrijdspelers. 

Peter Lucassen is een zeer ervaren tennisspeler, -trainer en -coach. Als tennisser behaalde hij plek 541 op de wereldranglijst. Hij vertrok naar Amerika en na beëindiging van zijn profcarrière legde hij zich toe op het trainen en coachen van voornamelijk Amerikaanse topspelers en talenten. Zo begeleidde hij Ernesto Escobedo van de 600ste naar de 67ste plaats op de wereldranking. Steve Johnson reikte onder zijn hoede tot de 33ste plek. Jarenlang stond hij aan het roer van zijn eigen tennisschool in Los Angeles. Vervolgens ging hij aan de slag bij de USTA, de Amerikaanse tennisbond. In 2020 keerde Lucassen terug naar Nederland en werd High Performance Manager bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Momenteel begeleidt hij de Amerikaanse tennisspeelster Hailey Baptiste, die de 169ste plek op de wereldranglijst bezet. 

Gedeelde visie en ambitie
“Met Peter halen we enorm veel ervaring in huis”, zegt Mike Simon, eigenaar van TAB. “Peter past fantastisch in ons team, onder leiding van trainer Paul Honig. Peter is gedreven, staat dichtbij de spelers en heeft een topsport mentaliteit. Daarbij deelt hij onze visie dat het binnen de tennissport om totaalontwikkeling gaat. Om het maximale uit een wedstrijdspeler te halen, is er meer nodig dan techniek alleen. Tactiek, fysieke gesteldheid, mentale weerbaarheid en persoonlijke groei zijn evenzo belangrijk. HealthCity Vught biedt ons de meest optimale faciliteiten om hieraan te werken. Het is onze ambitie om samen met ons team van professionals uit te groeien tot hét opleidingscentrum van Zuid-Nederland. De samenwerking met Peter past perfect in dit plaatje.” 

Open dag
Op zaterdag 17 juli 2021 van 13.00 uur - 15.00 uur organiseert TAB een open dag bij HealthCity in Vught. Wil je een balletje slaan en kennismaken met Peter en de andere TAB trainers? Meer informatie krijgen over onze trainingen en visie? Kom dan zeker langs op de 17de, je bent van harte welkom. Vooraf inschrijven is niet nodig.