facebook
Menu

Nationaal

Het spelen van wedstrijden is onderdeel van het tennisprogramma vanTAB. Van recreatief tot prestatief, van nationaal tot internationaal.

Tijdens de door ons geselecteerde toernooien organiseren we begeleiding. Dit varieert van het bekijken van wedstrijden tot het organiseren van een totale tennisweek. Begeleiding vinden wij belangrijk voor de inhoud van de trainingen.

Jeugdranglijsttoernooien zijn ook onderdeel van het wedstrijdprogramma. Het doel van de jeugdranglijsttoernooien is om zoveel mogelijk geselecteerde jeugdspelers aan wedstrijden te laten deelnemen, om tot een zo optimaal mogelijke selectie te komen. Punten voor de jeugdranglijst verdien je door mee te doen aan jeugdranglijsttoernooien (JRT’s). Deze toernooien worden georganiseerd voor drie leeftijdscategorieën: t/m 12, t/m 14 en t/m 16 jaar. De toernooien zijn onderverdeeld in vijf categorieën: JRT***** t/m JRT*.

TAB  wil graag meehelpen door spelers te begeleiden en te coachen op de door ons geselecteerde toernooien. Uit ervaring weten wij dat coaching zeer goed is voor de tennisprestaties.Onderstaand schema is samengesteld door de TAB trainers, er kunnen tijdens deze periode nog  toernooien aan toegevoegd worden.

Wat doen wij op het toernooi?

  • Inspelen met de spelers als er inspeel mogelijkheden zijn.
  • Spel plan bespreken met speler.
  • Wedstrijd bekijken/analyseren voor enkelspel.
  • Dubbelspel wordt in principe niet begeleid, uitzonderingen daar gelaten.
  • We bespreken de wedstrijd na.

Wat verwachten wij van de speler op/tijdens het toernooi?

  • Tijdens het toernooi moet de speler melden en afmelden bij de trainer oplocatie.
  • Douchen na elke wedstrijd op locatie.

Wij zijn alleen aanwezig op de toernooien die wij hebben geselecteerd,voor de duidelijkheid hebben wij ook aangegeven de sluitingsdatum en -tijd.

Wanneer u gebruik wilt maken van de zomer begeleiding dan vragen wij u ook graag in te schrijven op de toernooien waar wij aanwezig zullen zijn. Aan de zomer begeleiding zijn wel kosten verbonden. U kunt zelf het aantal weken zomerbegeleiding voor uw kind bepalen.

Extra trainingsdagen worden door ons gedurende het jaar regelmatig georganiseerd. Vaak als voorbereiding op een (dubbel)toernooi, maar ook als extra trainingsdag in een vakantie. We trainen dan gedurende de dag minimaal drie uur en sluiten vaak nog af met zwemmen.